Cataloguswaarde auto zoeken

Cataloguswaarde

De cataloguswaarde auto opzoeken. Soms wil je weten wat de cataloguswaarde was van je auto, meestal omdat je deze waarde nodig hebt voor de autoverzekering. Misschien omdat je de auto goed wilt verzekeren, omdat je de waarde van de extra’s moet berekenen, of omdat je schade hebt aan de auto waarbij deze total loss is verklaard, of misschien is de auto wel gestolen.

Bij sommige autoverzekeringen, wordt het eerste jaar, of soms zelfs de eerste drie jaar, de nieuwwaarde, wat gewoon een ander woord is voor de cataloguswaarde, uitgekeerd bij total loss of diefstal.

Daarbij wil je natuurlijk zelf ook weten wat de cataloguswaarde was, maar waar kan je die nu het beste opzoeken?

Het allerbeste wat je kunt doen, is een zogenoemde kenteken check.

Cataloguswaarde auto opzoeken via kenteken check

Bij een kenteken check krijg je alle standaard gegevens te zien op het beeldscherm, die de Rijksdienst voor het Wegverkeer geregistreerd heeft, van alle voertuigen die in Nederland op kenteken staan.

Daarbij wordt ook de cataloguswaarde geregistreerd, naast allerlei andere gegevens zoals motorinhoud, aantal zitplaatsen, en ga zo maar door.

Maar, let wel, de cataloguswaarde hoeft niet overeen te komen met het bedrag dat ook daadwerkelijk betaald is voor de auto.

Vaak wordt er immers onderhandeld over de prijs, en vaak is de cataloguswaarde, dus de prijs waarvoor de fabrikant de auto in de prijslijst heeft staan, hoger dan de betaalde prijs.

Daarmee moet je natuurlijk wel rekening houden, want meestal kijkt de verzekeringsmaatschappij ook naar deze daadwerkelijk betaalde prijs, want je kunt natuurlijk nooit meer profiteren van een schade aan een auto, dan het daadwerkelijk geldelijke verlies is.

Wil je een kenteken check doen om de cataloguswaarde op te vragen of te bekijken, dan kan je dat op verschillende sites doen op het internet, bijvoorbeeld via onze partnersite www.kentekencheckgratis.nl/.